• Ahtapot

    Ahtapotlar ilk bakışta sadece büyük bir kafa ve ona bağlı sekiz koldan oluşurlar. Ahtapotlar diğerlerinden daha çabuk büyür ve öğrenirler.Onlar öğrendiklerini iyi akılda tutarlar. Yiyecek bulabilecekleri ve daha önce avlandıkları yerleri hatırlar. Dahası ahtopotlar çoğunlukla yalnız yaşasa da iletişim kurabildikleri saptanmıştır.
       Ahtapotlar, diÄŸer ahtapotların cinsiyetini anlama konusunda baÅŸarısızdırlar. Ä°ki ahtapotu aynı havuza koyduÄŸunuzda, cinsiyetleri ne olursa olsun onlar çiftleÅŸmeye baÅŸlayacaklardır.
    Otuz saniye sonra erkek erkeÄŸe çiftleÅŸen hayvanlar ayrılıverir. Ama bazı eÅŸcinsel kucaklaÅŸmalar  günler sürebilir. Japon sanatçıların, devasa ahtapotlarla ve onların kadınları 8 erojen bölgeden aynı anda tahrik etmeleriyle ilgili bir saplantıları vardır ama ahtapotların çiftleÅŸmesi oldukça nazik bir edimdir ve kol boyunca gerçekleÅŸir. Erkek ahtapotun kollarından biri çiftleÅŸmek içindir ve bu kol ligula adında bir burunla diÄŸerlerinden ayrılır. Kol bir paket spermi dikkatli bir biçimde diÅŸinin haznesine yerleÅŸtirir (beden/kafa). Ardından ligula kırılır ve diÅŸinin içinde yapışık kalır. Erkek çiftleÅŸtikten bir kaç ay sonra ölür. Ahtapotlar diÄŸer beden uzuvlarını yenileyebilseler de yeni bir çiftleÅŸme kolu üretemezler.
    Ahtapotlar beceriklidirler de. Kavanozları açabilir, taşları istiridyeleri açmak için kullanabilir veya kopmuş denizanası dokunaçlarını silah olarak kullanabilirler. Bazıları iki ayaklı hayvanlar gibi iki kolunun üzerinde yürüyebilirler.Onların iskeletleri olmadığı için göz bebeği kadar küçük yerlerden bile geçebilirler.
  • You might also like

İlginizi Çekebilecek

Galaksilerin sayısı

Güneş onun etrafında dönen gezegenlerle birlikte saniyede 250 km hızla galaksinin merkezi çekirdeği etrafında döner.Güneşin haraket yörünges...