• Bunları bilmek ilginçtir

    Dünyada kan aktarma işlemi ilk kez 1667 yılında Fransa'da deneyden geçirilmiştir.Hekim bir kuzunun kanını fazla kan kaybetmiş bir hastaya göçürür.Sözsüz ki, işlem başarısız sonuçlanmışdır.1670 yılında ise Fransa'da bu iş ile uğraşmayı yasak etdiler.
    İnsandan insana kan transfüzyonu ameliyatı dünyada ilk kez İngiltere'de 1819 yılında dr.Vlan Deluli tarafından başarıyla gerçekleştirildi.Kan aktarma universitesi ilk kez olarak ise Rusya'da kuruldu.
    Karada yaşayan canlılar arasında martı tek canlıdır ki, deniz suyunu içebiliyor.Çünkü martının boğazında düzenleyici süzgeç vardır.
    Kuşlar arasında kalibre tek kuştur ki, geri geri uçabiliyor.
    1755 yılında Rusya'da 60 yaşındaki Kirilov Yaşa adlı kişinin 2 karısından 72 çocuğu olması kayda alınmıştır.Birinci karı 57 çocuk-4 kez 4-4,7 kez 3-3,9 kez 2-2 ve 2 kez 1-1 doğmuştur.
    Dünyada en çok çocuklu anne ise yine Rusya'da kayıtlara geçmiştir.Fedora adlı kadın 27 kez 68 çocuk dünyaya getirmiştir.Onlardan 2'si ölmüş, diğerlerini ise büyütüp boya tamamlamıştır.
    Hesaplamalara göre her insanın vücudunda 3 binden, 5 bine kadar kıl (tüy) vardır.
  • You might also like

İlginizi Çekebilecek

Galaksilerin sayısı

Güneş onun etrafında dönen gezegenlerle birlikte saniyede 250 km hızla galaksinin merkezi çekirdeği etrafında döner.Güneşin haraket yörünges...