• İlginç bilgiler

    İnsan vücudunda yaşayan bakterilerin toplam ağırlığı 2 kg oluşturmaktadır.

    BMT uzmanlarının bilgisine göre, A vitamininin eksikliği yüzünden her yıl 2 milyona yakın 5 yaşında çocuk ölüyor.

    Bir saniye içinde insanın beyninde
    100 bin kimyasal reaksiyon oluşuyor.

    İnsan sabah erkenden akşama vaktine göre 8 mm yüksek oluyor.

    Asil dokumacı siyah rengin 100 çalarını seçe bilir.

    Burunda sakin solunum sırasında hava akımının hızı saatte 2,4 kilometre, aksırdığı zaman ise saatte 170 kilometre oluşturmaktadır.


    Sadece kafatası beyninin kabuğunda 16 milyara yakın sinir hücreleri mevcuttur, her biri nöron ve dendrit ağı ile 20 bin başka hücrelerle bağlıdır. Bu demektir ki, beynimizde hücrelerin mümkün uyumunun, yer değişiminin ve diğer hücre kombinasyonlarının sayısı, bildiğimiz evrenin molekulalarının sayısından fazla.


    Yirmi ülkede yapılan yıllık deneylerin sonuçlarına göre insanlık zekileşiyor. Zekanın kontrol için düzenli olarak yapılan testler gösteriyor ki, her sonraki neslin zeka katsayısı geçmiş nesle oranla 5-25 birim fazladır.


    Japonya'da yapılan deneyler gösteriyor ki, saunada iki hafta boyunca her gün 60 derecede geçirilen 15 dakikalık seanslar kronik kalp yetmezliğinden muzdarip insanların damar duvarlarını ve kalp çalışma verimini artırır.


    DSÖ'ye göre dünyanın tüm hastane yataklarının yarısı kirli sudan hastalanmış hastalarla doludur.


    Bir sözü telaffuz etmek için 72 kas hareket ediyor.


    İnsan kılı kurşun, bakırdan, platinden sağlamdır ve sağlamlığına göre sadece Polat'la rekabet edemez. 0.05 milimetre kalınlığında olan tüy 100 gr ağırlığı taşıyor.Kadın örüyü ortalama iki yüz bin kıldan oluşur ve kolaylıkla 15 tonluk yüke dayanıyor.


    Otuz yaştan başlayarak insanın temel beyin boyutları azalır. Erkeklerin beyninin ağırlığı 20-29 yaşlarında, kadınlarda ise 15-19 yaşlarında maksimum ağırlıkta olur.


    İnsan vücudunun tüylerinin sadece 2 faizi başının payına düşüyor.


    Yıldırım sonucu ölmüş insanların yüzde 85`i erkeklerdir.


    İnsan vücudunun kullanılabilen parçalarının ayrı ayrı satılması halinde toplam değerinin 50 milyon dolar olacağı hesaplanıyor.
  • You might also like

İlginizi Çekebilecek

Galaksilerin sayısı

Güneş onun etrafında dönen gezegenlerle birlikte saniyede 250 km hızla galaksinin merkezi çekirdeği etrafında döner.Güneşin haraket yörünges...