• Beyinde malumatların arşivleştirilmesi

    Hesaplamalara göre her bir insan on milyon milyon malumatı veya olayı aklında tutmak gücüne sahiptir. Başka sözle bu malumatları yazarak kitap şeklinde basarsak bir kişi adi insanın beynindeki malumatlar milyonlarla kitapı olan büyük bir kütüphaneye dönüşür.
    İnsanın hareketleri, fikirleri, hafızası vb beyin katmanları naahiyesinde yerleşen "merkez" tarafından kontrol olunur.
    Omurga beynin harici yüzeyini örten kül rengi hissesine CORTEX deniliyor. Bir kaç mm çapı olan bu hissenin her bir noktasında milyarlarca sır mevcuttur.
    Büyük kütüphanelerde lazım olan kitapı katalogtan bulmak ve kütüphaneciden almak için belirli zaman talep ediliyor. Lakin çok saylı malumatları kendisinde saklayan beyin aracılığıyla her hangi bir meselenin hallini bulmak, onu düşünmek bazı zamanlarda ani hızla baş veriyor ve hiç bir kataloga müracaat etmek gerekmiyor.
    Beyin fonksiyonunun tuhaflıklarından biri de budur ki, o, milyonlarla ses arasında kendisine tanıdık olan sesi ani hızda seçebiliyor. Zaten beyindeki bu hafıza mevcutluğu en büyük bilimsel sırlardan biridir.
    Teoriya balımından insan bir şeyi hissetdikde onun beyin hücrelerinde hususi enerji potensiyeli cereyan ediyor. Bu enerji akını hala bize malum olmayan vasıtalarla olduğu gibi de (aynı titreyiş ve aynı formada) korunup saklanıyor. Lazım oldukta ise onlar yeniden arşivleştirilerek insanın kullanımına veriliyor. Bu hala da insanoğlunun aydınlık getirebilmediği sırlardan biridir.
    İnsan beyni onun bütün haraketlerini olduğu gibi akılda tutuyor. Bir sıra insanların fikrine göre bazı olaylar ve haraketler hatta bir kaç saniyeden sonra unutuluyor. Lakin bu böyle değil, çünkü onlar belirli zamanda yeniden hatırlanıyor. Örneğin, bir insanın makası nereye koyduğunu unutması sonucunda olayın üzerinden 1-2 saat geçtikden sonra birden "evet hatırladım nereye koyduğumu" demesi bütün insanlarda baş veren "beyin oyunu"dur.

  • You might also like

İlginizi Çekebilecek

Galaksilerin sayısı

Güneş onun etrafında dönen gezegenlerle birlikte saniyede 250 km hızla galaksinin merkezi çekirdeği etrafında döner.Güneşin haraket yörünges...