• Üreme organları

    Erkek ve kadın cinsiyet (üreme) organlarının cinsiyet hücresi yeni organizmanı oluşturmak için birleşir.Bu organların her biri kendi fonksiyonunu yerine getirir.Onlardan birinin faaliyeti diğerinin faaliyetine sebep olur ve ikincisi ise birincinin faaliyetini tamamlar.
    Cinsiyet organlarının her birinin tehlili bizi yaratılış hikmeti ile tanık ediyor.
    Erkek cinsiyet sistemi:Testisler onların akacakları,cinsiyet artımı bezeleri (tohum kesecikleri ve prostat beze) ve cinsiyet organı erkek cinsiyet sistemine aittir.Testislerin ve artım bezelerinin akacakları cinsiyet uzvunun içerisinden geçen idrar kanalına açılıyor.
    Erkek cinsiyet bezelerinde aynı zamanda erkek cinsiyet hücreleri- spermler oluşur ve cinsiyet hormonları hazırlanır.Spermlerin hacmi yumurta hücrelerinin hacminin 1/1000000-e beraberdir.Testisler spermi oluşturan ince boru yığımından ibarettir.Her bir testisde bu boruların sayı 800-e ulaşır.Demeli, her bir erkekde 600 metre yakın spermi oluşturan boru mevcuttur.Spermlerin çokluğu sırf bununla izah olunur.
    Her defa sperm ifrazının hacmi 3-4 cm küp olur.İfraz edilmiş spermdeki spermlerin yarım milyondan artık olması mümkündür.
    Kadın çoğalma organı dalga şekllinde harakete sahiptir.Bu haraket hariçden dahile taraf yönlendiriliyor.Bu haraket spermlerin "çocukluğa" doğru ilerlemesine yardım ediyor.Bu spermlerin yalnız biri yumurta hücreye dahil oluyor ve onunla birleşiyor.Lakin bu, o demek değildir ki, yüz milyonlarla sperm yararsız olarak kalıyor,aksine, uzmanlaar tespit etmişler ki, her sperm ifrazında spermlerin sayı 150 milyondan az oldukda mayalanma baş tutmuyor.Çünki,spermlerin çokluğu dişi hücreni koruyan mukozanı aradan kaldırmaya hizmet ediyor.
  • You might also like

İlginizi Çekebilecek

Galaksilerin sayısı

Güneş onun etrafında dönen gezegenlerle birlikte saniyede 250 km hızla galaksinin merkezi çekirdeği etrafında döner.Güneşin haraket yörünges...