• Bedenin derialtı yağ tabakası ve deri tüyleri

    Derinin altında derialtı yağlanmanı hayata geçirmek için piy (yağ) dokuları yerleşir.Bu yağ deri için çok büyük önem taşıyor.Böyle ki bu yağ dokuları derinin kurumasının karşısını alır,onu şeffaf ve yumuşak saklıyor.
    Tüyler ise derinin boynuz töremeleridirler.İnsan bedeninin esas hissesini tüyler kapsar.Bazı insanlarda tüyler o kadar küçük,o kadar renksizdir ki, dikkate çarpmıyor.

      Uzun tüyler esas itibariyle başta oluyor.Bunlar insanın beynini güneş işınlarından ve soğuktan korur.Her bir tüyün gövdesi ve soğanağı  (kökü) vardır.Soğanaktan yeni tüyler oluşur.Gövde etrafında bir kaç yağlı beze yerleşiyor.Bu bezeler sayesinde deri yumuşak olur.Tüyün gövde ve soğanağına küçük kan damarları ve sinirler vardır.Tüy bu damarlar aracılığıyla kandan gıdalanır.İnsan tüyü günde 0.3 mm uzanır.(Her haftada 2 mm-den biraz çok) Her tüyün kendisinin hayat tsikli vardır.İnsanda her gün 100-e kadar tüy dökülür.Bir o kadar da yeni tüy çıkar.Buna göre de tüylerin sayı oranla sabittir.
  • You might also like

İlginizi Çekebilecek

Galaksilerin sayısı

Güneş onun etrafında dönen gezegenlerle birlikte saniyede 250 km hızla galaksinin merkezi çekirdeği etrafında döner.Güneşin haraket yörünges...