• Özerk sinir sistemi ( Avtonom sinir sistemi )

    Beyin organizmasında olan bütün ilişkilerin merkezidir. Onun gözle, kulakla, bir sözle, bütün uzuvlarla ilişkisi vardır. Ağrı, sıcaklık, hissetme, tatma, koku vb. gibi duygular direk beyin aracılığıyla oluşur. Beyin sinir sistemi aracılığıyla beden uzuvlarına gerekli impulsları aktarır ve bu da insanın gülmesine,
    ağlamasına, yatmasına, acımasına ve diğerlerine sebep olur.
    Beyin beden uzuvlarını kontrol altında tutabilecek, onların birlikte hareketini, dayanmasını tam dikkat merkezinde saklayan sinir sistemine sahiptir.
    İnsan bedeninde beyine bağımlı olan 600 kas mevcuttur.Onların bir kaçı  birleşek beyinin emriyle bir işi yerine getirir.
    Beyinde insan iradesinden bağımlı olmayan, fonskiyonu otomotik hayata geçiren merkezler vardır. Örneğin, nefes almak, yürek atışları, açlık, tokluk, susuzluk vb. insan iradesinden aslı olamayarak hayata geçer.
    Beyinde 12 milyar nötron mevcuttur.Beyindeki diğer ilginç olaylardan biri de budur ki, onun bir hissesi kendi faaliyetini durdurdukta bu hissenin fonksiyonunu başka hisse icra ediyor.
  • You might also like

İlginizi Çekebilecek

Galaksilerin sayısı

Güneş onun etrafında dönen gezegenlerle birlikte saniyede 250 km hızla galaksinin merkezi çekirdeği etrafında döner.Güneşin haraket yörünges...